BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Click here for Myspace Layouts

new me~!

new me~!
follow bell keyh..senang jerk,juz click ikon follow tu jer..fwenz 4 ever~!!..^_^

Friday, December 31, 2010

THE END OF 2010; WELCOME YEAR 2011



....................................................................................................................................................................

TAHUN 2010....
ape aku nak citer ek????
macam2 jadi kot...
dari kenangan MANIS + PAHIT + MASAM + TAWAR...
heheheh....

di sini aku nak LIST kan 12 PERKARA 
yang paling aku x leh lupa dalam tahun ni....
aww aww~~ toink-toink....

..............................................................................................................................................................
.
BERJAYA MASUK KOLEJ KLMU 
semangat masuk kolej pada awal JANUARI 2010... 
dengan ambik course PUBLIC RELATION.. jumpa ramai kawa-kawan...
gelak tawa.. duka lara.. macam-macam laa...


MULA AKTIF DALAM MODELLING
pada pertengahan bulan FEBUARI 2010.. 
aku mula aktif perlahan-perlahan dalam bidang modelling...
 lepas tinggalkan nyer dekat 2 tahun lepas untuk fokus spm ....


SAMBUT HARI JADI AYAH TERCINTA
ABDUL AZIS BIN MOHD ABDULLAH
insan yang telah membesarkan aku...
memanjakan aku... yang mendidik aku..
lahir pada 2 MARCH... I LOVE U DADDY...


BERHENTI DARIPADA KOLEJ KLMU
KENANGAN PAHIT dalam tahun 2010... pertengahan APRIL..
aku mengambil keputusan untuk berhenti dari kolej... 
mengapa?????
disebabkan atas MANUSIA yang digelar
PEMBELIT, KAWAN MAKAN KAWAN...
HIPOKRITS... 
memang sedih bila ada manusia mcm ni yang wujud...


MEMASUKI ALAM PERKERJAAN
mengambil keputusan untuk bekerja.. 
pada awal bulan MEI 2010...
after i quit dari kolej.... dgn hajat nak kumpul duit...
tak yah harap mak ayah....
nak BERDIKARI kononnyer.... 
hihihi.....


MALU DIVA TAU!!
JUN 2010 
tengah syok2 makan kat restoran... 
with my family..... tetiba perut lak wat hal... 
cam mangkuk tol... 
aku dgn penuh semangat nak lari g toilet...
tetiba aku terlangkup jatuh depan muka pintu toilet...
makk aiii.. malu siak nak mampus.. 
tersandung dress aku lalu terjatuh dgn penuh style..
huahuahua..... 

PERGADUHAN DENGAN EX KOLEJ MATE
JULY 2010... another NIGHTMARE melanda diri ini...
kolej-kolej mate aku... duk jaga tepi kain aku..
bergaduh x henti-henti...
ungkit nama MAK AYAH aku..
pantang keturunan aku la sial!!!!!
barua kau!!!!


JOB MODELLING + PHOTSHOOT NON STOP
bermulanyer karier kegemaran dalam hidup aku..
pada bulan keramat.. OGOS 2010..
indahnyer hidup aku... tak habis-habis dapat job...
thankz to para photog yang sentiasa memberi peluang kepada diri ni...
jasa anda amat ku hargai..... 
LOVE U OLLZZ....


MY BIRTHDAY + HARI RAYA...
pada12 SEPTEMBER.. is my birthday... 
dan jatuh pada HARI RAYA KETIGA...
siap sambut kat PIZZA HUT + MAIN BOLING.. 
it was a blast birthday.. 
hurmmm... 2011 aku da 20 tahun
huuuu~~~~


THE AFFENS FAMILY
OCTOBER 2010 
pada dasarnyer... 
aku pun tak pernah tahu wujudnyer FAMILY ini...
tengah khusyuk menghayati FACEBOOK... 
then aku terbuka profile HANS AFFENS..
mula baca yang dia ni ada create FAMILY AFFENS..
aku dengan rela hati pun join group ni.. & im so blessed
 dikurniakan SIBLINGS yang sporting dalam GROUP ni... ^^v
 AND I LOVE U PA HANS... MWAH2....


DAPAT TAWARAN BELAJAR DI UITM SHAH ALAM
ini dinamakan REZEKI.... memang aku down lepas quit dari kolej...
tapi benda x lama... aku apply untuk belajar kat IPTA...
dan aku diterima masuk..
pada hujung bulan NOVEMBER 2010 yang lalu..
ALHAMDULILLAH hanye mampu ku ucapkan...
aww aww~~~ nak study leklok.. hikhik.... ^^v


KEMENANGAN MALAYSIA PADA PIALA AFF SUZUKI 2010
29 DISEMBER 2010.. TARIKH KERAMAT untuk MALAYSIA...
buat PERTAMA kali nya... selepas 14 TAHUN...
akhirnya penantian rakyat MALAYSIA membuahkan hasil...
aku dengan gigih tengok LIVE di BUKIT JALIL...
gigih kejar LRT lepas kerja.. dengan tak mandi nyer.. 
bau tengek berpeluh-peluh..
tapi demi TANAH AIR KU... lautan api sanggup ku REDAH!!!
tahniah MUSLIM AHMAD, KHAIRUL FAHMI & team mates!!!
hahahaha~~!!


..................................................................................................................................................................


TAMAT NYER APA YANG TERJADI KEPADA DIRI INI..
PADA TAHUN 2010...
macam-macam yang berlaku pada diriku...
hanya mampu berharap....
agar tahun 2011 ini...
membawa TUAH kepada diri ini..
INSYALLAH...



Friday, December 24, 2010

FARHAN AZMAN.... ^^v


ehem-ehem... siapakah anak JAMBU ni???? mat saleh ke??
ohh no no no... ni anak MALAYSIA k... 
ANAK KELAHIRAN KEDAH.. (teman sekampung ceq nahhh)..
 bangga yer ko dik.. dapat masuk blog akak...
kembang kempis hidung ang nahh.. huhuh....


NAMA : FARHAN AZMAN
NAMA PANGGILAN : PAAN MUCUX
UMUR : 17 TAHUN
ASAL : ALOR SETAR,KEDAH


si paan ni.. aku kesian kan dia sebenarnyer.. 
ramai FAKERS yang mempergunakan gambar-gambar HENSEM dia..
tu la adik... siapa suruh jadi HENSEM sangat??
hahaha....

DIPERSEMBAHKAN FAKER-FAKER ADIK FARHAN AZMAN

 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001044153742


NAMA FB : ZID DONTGODISCO

..................................................................................................................................................................
 

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000798821603
 

NAMA FB : EMEIR AWAY

..........................................................................................................................................................

nak dijadikan cerita.. pada mula nya..
aku yang memang dasar bengong ni ingat 
FAKERS ni semua adalah FARHAN AZMAN...
macam-macam cerita buruk aku dengar & aku percaya....
tapi bila aku start inbox dgn PAAN.. 
baru ku tahu..
dia ni x SEBURUK yang para FAKERS ini cerita kan...
otak dia sama mereng cam aku..
sangat peramah + suka menyakat...

walaupun adik paan ni seorang model... tapi yang penting...
he sangat down to earth, humble, friendly ok....
dont ever miss judge him...

kepada FAKERS sekalian..
wake up la weyh.. just be yourself.. 
tak payah nak duk wat ACCOUNT FB..
guna pic orang lain....
bersyukur dengan kurniaan ALLAH S.W.T.


KEPADA ADIK PAAN...
just stay strong ok...
& stay cheerfull as always..
love u adik mucux!  
wink-wink!! 
toink-toink!!
aww aww~~


kepada yang berminat nak kenal ADIK FARHAN AZMAN ni dengan lebih dekat..
boleh "LIKE" fan page dia...

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_146332522083726&ap=1#!/pages/Farhan-Azman/118873231499077
 
 
me & paan... 
aww aww~~.. 
tak mau jeles.... 
ngehehehe...
 
 

Monday, December 20, 2010

HEAVEN


Oh – thinkin’ about all our younger years
There was only you and me
We were young and wild and free

Now nothin’ can take you away from me
We bin down that road before
But that’s over now
You keep me comin’ back for more

[CHORUS]
Baby you’re all that I want
When you’re lyin’ here in my arms
I’m findin’ it hard to believe
We’re in heaven
And love is all that I need
And I found it there in your heart
It isn’t too hard to see
We’re in heaven

Oh – once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you’re feelin’ down

Ya – nothin’ could change what you mean to me
Oh there’s lots that I could say
But just hold me now
Cause our love will light the way

[CHORUS]
N’ baby you’re all that I want
When you’re lyin’ here in my arms
I’m findin’ it hard to believe
We’re in heaven
And love is all that I need
And I found it there in your heart
It isn’t too hard to see
We’re in heaven

I’ve bin waitin’ for so long
For something to arrive
For love to come along

Now our dreams are comin’ true
Through the good times and the bad
Ya – I’ll be standin’ there by you


 


Friday, December 17, 2010

DULU AKU NAKAL!

holla readers...
amacam hari ni..??
harap semua sehat belaka yer...
tak mau sakit2... seksa diri...

tengah bosan-bosan tadi.. 
bell pun skodeng2 la blog SITI WARDAH ni.. 
(amboii glamour kau yunk.. masuk blog ku)...

http://swardah.blogspot.com
 
aku tertarik dengan blog bertajuk DULU AKU NAKAL...
aku memang nakal pun.. 
memang kat sekolah dlu.. aku FAMOUS aww aww gitu... ^^v

........................................................................................................................................................

NAMA SEKOLAH RENDAH & SEKOLAH MENENGAH TERMASUK TAHUN...

-SRJK(CHINA) SELAYANG BARU (1998-2003)
-SMK ST MARY (2004-2006)
-SMK SELAYANG BHARU (2007)
-SMK CONVENT KAJANG (2008)


AKTIVITI KOKURIKULUM YANG KORANG CEBURI..
 
-PENGAKAP
(gataih lobih, mentang-mentang ramai jantan ensem)

-PUTERI ISLAM
(aww aww~~ fink colour okew! x sukew!)

-PASUKAN SORAK
(pom-pom girl gitu... skirt pendek + gedik-gedik)

JAWATAN YANG DI SANDANG DULU... 
 
-PENOLONG KETUA KELAS
(miahaha... berkepit je dgn ketua yang ensem 2)

-KETUA KEBERSIHAN..
(kawan-kawan kelas benci betul bila aku membebel suruh bersihkan kelas)
 
NAMA GURU KESAYANGAN KORANG....
 
ohhh mY prada... cayunk PUAN AIDA...
cikgu BM ku... dia sangat tegas..
tapi ngan aku dia sangat baik....
ANAK IKAN cikgu..
oppppsss.. salah lakk.. ANAK EMAS la... hikhik...
 
SUBJEK PALING DICINTAI dan PALING DIBENCI..

JATUH HATI ngan subjek BM... ohh myy gucci.... 
 
BENCI GILA ngan subjek MATH, ADD MATH, PRINSIP AKAUN & EKONOMI ASAS
hambik ko! banyak giler aku benci..
HATE CALCULATIONS.. (x sukew x sukew.. juling mata!)

KAWAN BAIK MASA SEKOLAH..

Deenesha..
-dia je yang paham diri aku yang mereng ni...

CITA-CITA MASA SEKOLAH DULU...

masa sekolah rendah dulu.. angan-angan nak jadi PELAKON...
(ko hingat kau cantik sangat ke cik bell!)

masuk sekolah menengah angan-angan nak jadi WARTAWAN..
(insyaALLAH dalam proses.....)

sekarang aku PART TIME MODEL/KERANI AKAUN..
(hasih!! terima je la... tapi niat nak jadi wartawan masih menebal!)
 
ARTIS YANG DIMINATI ZAMAN SEKOLAH DULU...

aku minat KWAN SANG WOO.. 
artis korea dia ni...
pelakon cerita STAIRWAYS TO HEAVEN

 
ensem kan... hah... tergila-gila aku kat dia ni tau!


PERKARA YANG PALING TAK DAPAT DILUPAKAN TIME SEKOLAH..

berlari-lari sambil main kejar-kejar kat koridor...
tanpa kain sekolah.. ada baju jer.. n without tudung...
hahaha.. nasib baik aku sekolah perempuan sahaja!
and nasib baik time 2 GURU DISPLIN aku CUTI!
huhuh.... =)

JIKA DAPAT KEMBALI KE ZAMAN PERSEKOLAHAN.. APA YANG KORANG INGIN LAKUKAN..

aku memang rindu zaman sekolah.. time sekolah dulu.. x sabar nak habis sekolah...
tapi sekaranf aku memang nak sgt kembali ke alam persekolahan..
kalau dapat kembali... aku nak enjoy puas-puas di zaman persekolahan...
tak akan sia-sia kan waktu tersebut.. 
nak duk borak-borak kat meja kantin..
bikin kecoh dalam kelas.. 
nyanyi tahap tengkorak pecah!!
hohoho...

CERITAKAN KENAKALAN YANG TAK DAPAT DILUPAKAN..

memang x dapat dinafikan aku memang nakal.. 
cikgu pun naik PENING KEPALA dengan perangai aku... 
ada 1 kes ni... huhuh... cikgu BI aku bagi kunci kereta dia... sambil berpesan.. 
" NABILA, KAMU PERGI KAT KERETA CIKGU.. AMBIK BEG LAPTOP CIKGU".. 
aku pun dengan muka baik nyer (konon2 mengikut perintah)... 
pergi ke kereta cikgu... tapi bukan untuk ambik laptop..
tapi untuk pergi merayap dengan kereta dia.. (padahal tak ada lesen time 2!).. 
aku bawak sampai ke bandar KL.. dengan muka x bersalah...
aku drive kereta MYVI cikgu aku...
(perasaan kecut = bersalah langsung x timbul.. HATI KERING katanya...)
lepas 3 JAM merayap.. tepat kul 11am.. aku sampai sekolah.. 
muka cikgu aku macam tak ada darah mengalir masa aku kembali kan kunci kereta dia... mihhhaaaa~~.. (kecut yek cikgu).. hahaha!!..
selepas insiden 2.. cikgu aku x pernah lagi suruh aku g ambik pape kat kereta dia... 
ngehehehehe.. 

-THE END-

penat membebel dah..~~..

sebagai penutup.. terima la GENG KERETA FERRARI AKU ! hahahaha!


 masing-masing muka comot masa sekolah! 
bergambar pun depan tandas... 
miahahaha!!


 

Wednesday, December 15, 2010

till the end of my life a.k.a SAMPAI HUJUNG NYAWA


KUMPULAN PURPLE

Tidak pernah 
ku terfikirkan
Bahawa kau dan aku 
ditakdirkan bercinta

Aku bagaikan tak percaya
Bila kau melafazkan
Kau cinta kepadaku

[BRIDGE]

Terasa indahnya perasaan
Sejak kau hadir dalam hidupku
Setiap hari merinduimu
Tanpa jemu ku menantikanmu

[CHORUS]

Gelora di jiwa membuatku gelisah
Menanti saatnya untuk bersama
Betapa sabarnya ku dibakar rindu
Yang menjulang julang

Cintaku kasihku
Ku simpankan untukmu
Tidak sedikit berubah hati
Bertapa setianya
Cintaku padamu
Sampai hujung nyawa

Ku berdoa agar kau pun setia
Ya Tuhanku bahagiakan kami

[REPEAT BRIDGE]

[REPEAT CHORUS]

Tidak pernah 
ku terfikirkan
Bahawa kau dan aku 
ditakdirkan bercinta

Aku bagaikan tak percaya
Bila kau melafazkan
Kau cinta kepadaku


Terasa indahnya perasaan
Sejak kau hadir dalam hidupku
Setiap hari merinduimu
Tanpa jemu ku menantikanmu

KEKASIHKU........






Tuesday, December 14, 2010

MIMPI PAPA HANS AFFENS.. ^^v


amboi papa ku yang sorang ni.. GLAMOUR SUNGGUH!.. 
2 kali da masuk blog adik.... DIVA NYA ANDA...
kali ni nak citer pasal mimpi....
MIMPI PASAL PAPA.. wahhh~~....
romantik nyer.. huhuhuh.... INDAH GITU... ^^

.........................................................................................................................................................

ni mimpi hari pertama... 
bertarikh 13 DISEMBER 2010..
PUKUL 12.43am....

tetiba saya berada di sebuah taman dilimpahi lolipop n coklat chip dgn hujan susu berkrim... 
(ala2 video clip CALIFORNIA GIRL-KATY PERRY).. 
tetiba orang yang bermain mesej ngan sys sebelum tidur 2.. 
hadir dalam mimpi sys.. 
HE'S SO handsome... dia pakai tuxedo... 
hitam putih..tergoda sys... 
miahahaha..... dia hadiahkan bell bunga lily.. 
strawberry bersalut coklat.... 
wahh romantik sudah... jatuh ♥ sys tau!. 
dipendekkan cerita... tetiba.. bila lampu suluh kat muka dia... 
rupanyer lelaki 2.... ialah HANS AFFENS
choooiii.. 2 la papa ni,.. suruh mimpi papa..
tgk ape dah jadi!!!
papa tergelak gelak tahap babun baca statement ni...
suka ek papa! grrrr~~~~!!!
.........................................................................................................................................................

ni mimpi hari kedua... 
bertarikh 14 DISEMBER 2010..
PUKUL 12.15am...

 saya sampai di suatu tempat yang penuh dengan air terjun....
tengah syok2 berkelah kat tepi batu besar.. 
tetiba nmpk seorang laki2 menuju ke arah ku...
siapa lagi kalau bukan HANS AFFENS...
dia duduk & teman aku picnic sekali...
gelak-gelak, gurau-gurau...
lepas da habis picnic.. kami berdua pergi melepak..
kat PAVILLION.. (lau x silap aku la...)
jalan-jalan.. shopping-shopping..
(duit pa yang kuar ok.. pa yang belanja adik)...
huhuhu...
then tiba masa untuk balik...
macam filem hindustan.... 
menangis-nangis x nak lepas..
(tolong la paham... geli lak nak nangis2 ni)..
huhuhuh......

.....................................................................................................................................................

so ni la serba sedikit mimpi pasal papa aku yang hensem ni..
(bangga la 2 kena puji... kembang kempis hidung pa yer!)
huhuhu.....
ingat senang adik nak puji pa...
susah tahu x.. so sebagai ganjarannyer..
bawak adik g I- CITY!...
..ngehehehe.... ^^


BAWAK ADIK G I-CITY OK!!! miahahaha!

Monday, December 13, 2010

dapat masuk UITM SHAH ALAM



wahhh... bell dapat masuk uitm???
uitm mana bell???? full time ke part time???
belajar betul2 tau yunk.. jaga diri...

...........................................................................................................................................................

ni antara nasihat-nasihat dan soalan2 yang diterima oleh ku..
daripada rakan-rakan...
sebab umum tahu dulu aku quit dari KOLEJ SWASTA.. 
gara-gara berlaku pergaduhan dengan seorang gay boy ni...
bila dipikirkan balik... rasa agak bodoh time 2...


tapi as usual.. kita ni MANUSIA... 
semua manusia pernah wat silap..
jadi kita belajar dari kesilapan...


ada hikmah aku berenti kolej dan kerja sementara..
rezeki melimpah ruah.. 
dapat kawan-kawan baru kat FB... 
bukan kawan-kawan kolej aku...
yang sama course ngan aku selama ni..
hanya pandai tikam aku dari belakang!!

............................................................................................................................................................

jadi semalam hari pertama aku mendaftar....
(jadi jakun jap)....
wahhhh.. besarnyer UITM SHAH ALAM...
cantik pemandangan UITM...
miahahaha!!
yang penting sekarang aku nak study betol2...
banggakan mak ayah aku.. 
balas budi mereka....

.................................................................................................................................................

aku ambik course 
 DIPLOMA PENTADBIRAN AWAM
jadi 3 TAHUN la nampaknyer....
AKU BUAT PART TIME..
jadi ISNIN-JUMAAT KERJA..
AHAD MINGGU KE-2 & KE-4 je ada kelas...
insyaALLAH aku akan buat yang terbaik...
berkat doa IBU BAPA & KAWAN-KAWAN ku...

  gigih bangun awal dan bersiap...
(mood x sabar).. ^^v


bell is ready untuk pergi daftar masuk uitm..
 hahaha!





halwa telinga korang